Zuppa Farro Funghi (paddenstoelen-speltsoep) Voorgerecht voor 4 personen
- 60 gram spelt (natuurwinkel)
- 15 gram gedroogd eekhoorntjesbrood (porcini)
- 25 milliliter olijfolie
- 2 uien, gesnipperd
- 250 gram champignons, in plakjes
- 1 eetlepel Japanse soyasaus
- 7 gram grof zeezout of Himalayazout
- peper
- 1 eetlepel suiker
Kook de speltkorrels in 700 milliliter water met het deksel op de pan gaar in ca. 45 inuten. Week het eekhoorntjesbrood ca. 5 minuten in 100 milliliter heet water. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui en de champignons in 8-10 minuten gaar en mooi donkerbruin. Blus af met de soyasaus. Voeg de gare spelt met het kookvocht, het geweekte eekhoorntjesbrood met het vocht toe, en breng op smaak met het zout en de peper. Doe de suiker in een koekenpan met dikke bodem. Laat de suiker zonder te roeren smelten en bruin worden. Blus al roerend af met een beetje water (pas op voor spetteren) en schenk bij de soep. De soep kan meteen geserveerd worden, maar smaakt beter als hij een nacht in de koelkast is bewaard en de volgende dag wordt opgewarmd.