Zucchine al forno con parmigiano

seasons

15 juni 2012

courgette venkel parmezaam olijfolie

courgette venkel parmezaam olijfolieIn Seasons 4 vindt u een reportage over Seasons kok Sander de Ponti die de zondagse lunch bij een Italiaanse familie verzorgde. Eén van zijn recepten was de heerlijke Courgette uit de oven, oftwel Zucchine al forno con parmigiano. Haal de Sardijnse keuken in huis en creeër uw eigen Sardijnse specialiteiten. Courgette uit de oven Bijgerecht voor 4 personen – 4 dunne courgettes – 1 venkel, in dunne plakken – 3 stevige tomaten, in plakken – 1 eetlepel kappertjes (gespoeld) – 5 ansjovisfilets, in repen – 125 gram (liefst vers geraspte) Parmezaan – olijfolie – 1/ 2 bos bladpeterselie Werkwijze Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de courgettes in de lengte doormidden en leg ze naast elkaar in een bakblik. Leg er de venkel op, dan de tomaten en verdeel er dan de kappertjes en de ansjovis over. Bestrooi met de Parmezaanse kaas. Besprenkel royaal met olijfolie en bak ze in 30 minuten in het midden van de oven. Bestrooi de courgettes met grof gehakte bladpeterselie.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Bijgerecht