Kruidige peer-en-abrikozentaart – met de verrassing binnenin

Marloes Blom

27 december 2020

Abrikozentaart

Een taart bakken is twee vliegen in één klap. Het is zo gezellig huiselijk om te doen – en je kunt er later van smullen. Of je verrast er een ander mee, helemaal lief!

Kruidige peer-en-abrikozentaart

Toetje of tussendoortje, voor ± 8 personen | ± 20 min. + oven ± 1 uur en 15 min.

Ingrediënten

Voor de vruchtenvulling

  • 6 peren
  • 12 gewelde gedroogde abrikozen

Voor het cakebeslag

  • 4 grote eieren (L)
  • 240 ml yoghurt
  • 160 ml plantaardige olie
  • 80 g gesmolten boter, iets afgekoeld + extra om in te vetten
  • 85 ml melk
  • 320 g zelfrijzend bakmeel
  • 200 g lichtbruine basterdsuiker
  • 1/2 tl zout

Voor de kruidige gembertopping

  • 3 grote eieren (L)
  • 100 g gesmolten boter, iets afgekoeld
  • 150 g lichtbruine basterdsuiker
  • 1 el gemalen kaneel
  • 1/2 tl nootmuskaat
  • 3 el fijngehakte stemgember

Abrikozentaart

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 170°C. Vet een springvorm van 26 cm Ø licht in en bekleed de bo-dem en zijkanten met een hoge kraag van bakpapier.
  2. Verwijder van onder met een meloenbolletjeslepel het klokhuis uit de ongeschilde peren.
  3. Snijd de onderkant van elke peer bij zodat hij goed rechtop blijft staan. Vul de holte van elke peer met twee abrikozen.
  4. Klop voor het cakebeslag de eieren in een kom samen met de yoghurt, plantaardige olie, gesmol-ten boter en melk.
  5. Zeef in een andere kom het bakmeel, de suiker en het zout. Meng de natte ingrediënten met de droge ingrediënten en roer tot alles net goed is gemengd.
  6. Klop alle ingrediënten voor de kruidige gembertopping door elkaar.
  7. Giet het cakebeslag in de bakvorm en zet de peren rechtop in een cirkel in het beslag.
  8. Giet de topping op het beslag. Begin bij de buitenranden en werk naar het midden toe.
  9. Bak ca. 5 kwartier in het midden van de voorverwarmde oven of tot een houten prikker er schoon uitkomt.

CREDITS: PRODUCTIE BUREAUX | FOTOGRAFIE WARREN HEATH | STYLING SHELLEY STREET | TEKST MANDY ALLEN, EVELYN VAN DRIEL

Meer lekkers om te bakken

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Recepten