Wintergroentesoep met spelt

seasons

28 november 2014

wintergroentensoep-met-spelt

wintergroentensoep-met-speltSpelt is een noordelijke graansoort en wordt al heel lang in Nederland geoogst. Spelt kan goed tegen vocht en kou en beschimmelt niet snel. De korrels worden na de oogst gedroogd en zijn zeker een jaar houdbaar als ze op een koele, donkere plek worden bewaard. Wintergroentesoep met spelt Hoofdgerecht voor 4 personen Ingrediënten: – 150 gram spelt – 1 ui – 1 prei – 1 winterwortel – 1 peterseliewortel – 1/4 groene kool – 150 gram kipfilet – 20 gram boter – 1 liter groentebouillon – 1/2 bosje verse platte peterselie – 1 citroen Bereiding: • Was de spelt en doe die in een pan. • Giet er ruim kokend water over en laat circa 30 minuten weken. Giet af. • Pel en snipper de ui. • Maak de prei schoon en snijd in ringen. • Schil de winterwortel en snijd in reepjes. • Schil de peterseliewortel en snijd in plakjes. • Snijd de groene kool in dunne plakjes. • Snijd de kipfilet in blokjes. • Verwarm de boter in een grote soeppan en bak er de ui op halfhoog vuur ca. 5 minuten in. • Giet er de bouillon bij en voeg de spelt toe. • Kook 25 minuten en voeg dan de winterwortel en de peterseliewortel toe. • Kook ca. 5 minuten en doe er dan de prei en kip bij. Voeg na 5 minuten de kool toe en kook nog ongeveer 5 minuten door. • Rasp de citroen, hak de peterselie fijn en meng door elkaar. • Serveer de soep met het peterseliemengsel. Fotografie: Rob van der Vet Styling: Jet Krings Receptuur: Dosia Brewer

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Hoofdgerecht