Wildzwijnbout met sinaasappel

seasons

25 november 2011

wildzwijnbout met sinaasappel

wildzwijnbout met sinaasappelDe feestdagen krijgen extra allure met bijvoorbeeld fazant en wildzwijn op het menu. Daarom delen we drie weken lang iedere vrijdag een heerlijk kerstrecept met u. Vorige week het voorgerecht: Fazantensoep met cantharellen. Vandaag het hoofdgerecht. Nieuwsgierig naar het complete menu mét feestelijke bijgerechten? Dat staat in Seasons 8, deze ligt nu in de winkel. Wild zwijn bout met sinaasappel hoofdgerecht voor ca. 6 personen ingrediënten 1 wild zwijn bout van ca. 2,5 kilo met bot zout & versgemalen peper 4 eetlepels olijfolie 10 kruidnagels 4 rode uien 4 takjes rozemarijn zeste van 1 sinaasappel zeste van 1 citroen 250 milliliter witte wijn bereiding *Verwarm de oven voor op 190 °C. *Wrijf de bout in met peper, zout en olijfolie. Verwarm de olijfolie in een pan met dikke bodem. Bak de bout op hoog vuur in een pan snel aan alle kanten bruin. *Doe de bout in een bakblik of diepe ovenschaal en leg er de uien en de sinaasappels naast. Verdeel er de rozemarijn en citruszeste over. Giet er de witte wijn naast. Dek goed af met aluminiumfolie en bak ca. 1,5 uur. *Neem de bout uit het bakblik en laat op een warme plek afgedekt ca. 20 minuten rusten. *Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Snijd de sinaasappels doormidden en laat het aangesneden vlak even karamelliseren. *Kook het vocht uit het bakblik in tot een mooie jus. *Serveer met de sinaasappel.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Hoofdgerecht