Wildschotel met gort, linzen en paddenstoelen

seasons

21 september 2012

wild-stoofschotel-recept

wild-stoofschotel-receptDe tijd dat suddervlees urenlang pruttelde boven een loom vlammetje terwijl de heerlijkste geuren de keuken vulden, is voor velen een liefdevolle herinnering. Maar wie verlangt op een koude, natte herfstdag nou niet nog steeds naar een geurige wildschotel? In Seasons 7 vindt u 6 heerlijk geurige seizoensklassiekers met wild. Vandaag op Seasons.nl Wildschotel met gort, linzen en paddenstoelen. Hoofdgerecht voor 4-6 personen -1 kilo gemengd wild stoofvlees (bijvoorbeeld hert, wild zwijn en haas) -2 uien -2 pastinaken -2 wortels (of een paar dunne lange bospeentjes) -100 gram gepelde kastanjes (pot) -1 prei -3 eetlepels olie -100 gram spekblokjes -1 glas rode wijn -400 milliliter wildfond -2 takjes rozemarijn -2 jeneverbessen -peper en zout -20 gram gedroogde porcini -100 gram parelgort -100 gram Puy linzen -25 gram boter -100 gram cantharellen -1 bosje platte peterselie + extra om te garneren (eventueel mooi plakje uitgebakken spek erop) • Snijd het vlees in blokjes en snipper de ui. Schil de pastinaken en de wortels en snijd ze in plakken Snijd de kastanjes in stukjes. Maak de prei schoon en snijd ze in ringen. • Verhit de olie in een pan met dikke bodem en bak het vlees met de ui en het spek in gedeelten op hoog vuur snel bruin. Blus af met de rode wijn en voeg de pastinaken, wortels, prei, kastanjes, wildfond, rozemarijn en de jeneverbessen toe. Breng op smaak met peper en zout. Laat alles circa 1 uur stoven. • Voeg de gort toe en laat nog 10 minuten sudderen. Voeg dan ook de linzen toe en kook nog circa 20 minuten zachtjes mee. Verhit de boter in een koekenpan en bak de cantharellen in circa 5 minuten gaar. • Snijd de peterselie klein en schep door de stoofschotel. Voeg de cantharellen toe, garneer met wat peterselie en serveer meteen. Receptuur: Dosia Brewer  Fotografie: Eric van Lokven  Bereiding: Coen Beute  Styling: Jet Krings

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Hoofdgerecht