Wilde paddenstoelensoep

Anne Bonthuis

4 oktober 2019

Wilde paddenstoelensoep

Wilde paddenstoelensoep die binnen het uur op tafel staat – dat is wel fijn na een lange wandeling- en allerlei heerlijks in zich heeft uit de natuur. Hier vind je het recept. De fazant is een van de meest voorkomende wildsoorten in de Achterhoek. Hij heeft een milde smaak die goed tot zijn recht komt in deze heldere bouillon met wilde paddenstoelen. Serveer de soep samen met crackers besmeerd met paddenstoelencrème en je hebt een heerlijk landelijke maaltijd. | Voorgerecht | Voor 4 personen | Bereiding circa 50 minuten | Ingrediënten wilde paddenstoelensoep

  • 1 pot wildbouillon (à 380 milliliter)
  • 30 gram gedroogde gemengde bospaddenstoelen
  • 2 fazantenborsten
  • 100 gram roomkaas
  • 125 gram verse wilde paddenstoelen, in plakjes
  • 2-3 eetlepels Marsala
  • 2 eetlepels platte peterselie, fijngehakt
  • zout
  • 4 dunne crackers
  • versgemalen peper

Bereiding 

  1. Breng de fond met 1/2 liter water en de gedroogde paddenstoelen aan de kook en laat op laag vuur circa 30 minuten zachtjes koken.
  2. Doe het fazantenvlees erbij en pocheer dit op heel laag vuur in circa 8 minuten net gaar.
  3. Neem het vlees uit de pan en trek het in draadjes uit elkaar, laat intussen de bouillon zachtjes doorkoken.
  4. Neem de gewelde paddenstoelen uit de bouillon en snijd de grotere exemplaren in plakjes.
  5. Dep de helft van de paddenstoelen droog en pureer ze met de roomkaas tot een gladde crème.
  6. Doe de rest samen met de verse paddenstoelen in de soep en kook de bouillon nog 5 minuten zachtjes, tot de paddenstoelen gaar zijn.
  7. Doe het fazantenvlees er weer bij en breng de soep op smaak met Marsala, peterselie en zout en peper naar smaak.
  8. Besmeer de crackers met de paddenstoelencrème, garneer met een mooie paddenstoel en serveer bij de soep.

Geniet van je heerlijke wilde paddenstoelensoep!

Paddenstoelen bekijken

Wil je wandelen en ondertussen genieten van allerlei prachtige paddenstoelen die nu overal hun gezichtjes laten zien? Hier vind je een prachtige route van Roots. Ook lekker: Paddenstoelensoep met salie-gremolata d9 hr

TEKS: DOSIA BREWER | FOTOGRAFIE: ERIC VAN LOKVEN | STYLING: JET KRINGS | BEREIDING: YVONNE JIMMINK

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Recepten