Voorproefje van Fietsen met Smaak: koude tomatensoep

seasons

20 april 2012

koude tomatensoep met basilicum en Parmezaanse kaasWie jarig is, trakteert. En wat is nu mooier dan dat te doen in de vorm van tijd, aandacht en kennis. Daarom helpen wij de Rotaryclub Soestdijk met een mooi initiatief, gericht op het goede doel, Blue Ribbon in dit geval. Als voorbereiding was ik er getuige van hoe twintig vrijwillige kookliefhebbers, mannen en vrouwen, in de weer waren met hun zelfgemaakte voorjaarsgerechten van recepten uit Seasons. We proefden, keurden, bespraken, want straks koken zij en vele vrijwillige keukenhulpen het diner voor Seasons ‘Fietsen met Smaak’, dat 3 juni in de prachtige omgeving van Soest plaats gaat vinden. Een regelrechte uitdaging. Samen met Rotaryclub Soestdijk veranderen we die dag het erf van de Birkhoeve in een opstartplaats voor vele fietsers en later in de middag in een uniek buitenrestaurant. Als voorproefje geven we deze heerlijke tomatensoep – mijn favoriet – prijs, die fijnproever Frits Claasen nog extra smakelijk wist te maken met een druppeltje gembersiroop. Ons verlanglijstje? U geeft zich natuurlijk op voor dit unieke evenement: klik hier. Hier leest u meer over Fietsen met Smaak. Koude tomatensoep met basilicum en Parmezaanse kaas Ingrediënten voor 4 personen – 1 eetlepel olie – 1 grote ui, fijngehakt – 1 teentje knoflook, geperst – 15 gram bloem – 1 kilo rijpe tomaten – tabasco – 2 1/2 deciliter droge witte wijn – 1 eetlepel tomatenpuree – 3 eetlepels fijngehakte basilicum – zout en peper – voor de garnering: flintertjes Parmezaanse kaas – gembersiroop Bereiding Verhit de olie in een grote pan en fruit hierin de ui en de knoflook ongeveer 5 minuten. Roer de bloem erdoor en laat al roerend 2 minuten sudderen. Snijd de tomaten in grove stukken en doe ze bij de ui en knoflook. Laat het geheel, onder af en toe roeren, 20 minuten zachtjes pruttelen. Voeg de tabasco, wijn en de tomatenpuree toe en naar smaak zout en peper. Doe de deksel op de pan en laat alles nog een half uurtje zachtjes doorkoken. Laat iets afkoelen en zeef of pureer de soep. Laat de soep afkoelen en vervolgens in de koelkast goed koud worden. Voeg vlak voor het serveren de basilicum toe en garneer met Parmezaanse kaas. Tip van fijnproever Frits Claasen: maak de tomatensoep extra smakelijk met een druppeltje gembersiroop.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Bijgerecht