Supersimpele paddenstoelensoep

Marloes Blom

20 november 2019

paddenstoelensoep

Een soepje smaakt altijd goed, toch? Deze paddenstoelensoep met rode wijn en room is supersimpel maar smakelijk.

Paddenstoelensoep

Voorgerecht voor 2 personen | ± 35 min.

Ingrediënten

  • ± 300 g paddenstoelen (bijv. champignons)
  • 2 sjalotten
  • 25 g boter
  • 300 ml rode wijn
  • 400 ml room
  • 400 ml water
  • zout en peper

paddenstoelensoep

Bereiding

  1. Hak de champignons en sjalotten fijn.
  2. Verhit de boter in een koekenpan en bak ze al omscheppend goudbruin.
  3. Voeg de rode wijn toe en laat sudderen tot bijna al het vocht is verdampt.
  4. Voeg de room en het water toe en laat ± 10 min. zachtjes pruttelen.
  5. Breng op smaak met zout en peper.

Meer lekkers met paddenstoelen

CREDITS: RECEPTUUR, FOTOGRAFIE EN STYLING LINE DAMMEN/ TAVERNE AGENCY

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Lunchgerecht