Vlierbloesem- marshmallows

Marene Hendriksen

12 mei 2016

marshmallows

Wij zijn dol op de smaak van vlierbloesem én op marshmallows. Van deze vlierbloesem-marshmallows worden wij dan ook hartstikke vrolijk! Het recept vind je hier.  Voor 20 stuks ± 45 min. + opstijven ± 1 nacht. Begin een dag van tevoren.

Ingrediënten

  • 10 gelatineblaadjes
  • 125 ml vlierbloesemsiroop
  • 1 vanillestokje, doorgesneden, zaadjes eruit geschraapt snufje zout
  • 200 g fijne kristalsuiker
  • 80 ml lichte agavesiroop
  • 4 eiwitten
  • 100 g poedersuiker + extra voor de bakvorm
  • 35 g maïzena
  • ook nodig: bakvorm van 20 x 25 x 4 cm, scherp mes ingevet met kokosolie en suikerthermometer

marshmallows

Bereiding

  1. Laat de gelatine 5 min. weken in koud water.
  2. Verwarm de limonadesiroop met de vanillezaadjes in een pan op matig vuur tot het kookpunt en neem van het vuur.
  3. Knijp de gelatineblaadjes uit, doe ze in de pan met de limonadesiroop en een snufje zout en roer tot de gelatine is opgelost. Laat dit afkoelen.
  4. Verwarm de suiker met de agavesiroop en 80 ml water in een steelpannetje op matig vuur tot 128 oC. Neem van het vuur.
  5. Klop intussen het eiwit met een mixer in een vetvrije kom met vetvrije kloppers stijf.
  6. Giet heel voorzichtig en langzaam langs de rand van de kom de hete siroop erbij. Klop dit mengsel 2 min. op hoge snelheid.
  7. Giet ook in een dun straaltje het gelatinemengsel bij het schuim.
  8. Klop daarna nog circa 4 min. door of tot het mengsel luchtig, mooi stijf en afgekoeld is.
  9. Bestrooi de bakvorm helemaal met poedersuiker.
  10. Spreid het mengsel uit in de bakvorm en laat een nacht opstijven.
  11. Meng de poedersuiker met de maïzena.
  12. Snijd in blokjes van 21⁄2 cm met een mes ingevet met kokosolie en bestuif ze dik met het maïzena-poedersuikermengsel zodat ze niet aan elkaar plakken en bewaar ze in een goed afgesloten trommel.

FOTOGRAFIE ERNIE ENKELAAR | PRODUCTIE EN STYLING PAULA SCHOUTEN | FOODSTYLING YVONNE JIMMINK | RECEPTUUR DOSIA BREWER

Lees ook:

Recepten: heerlijke kokostaart met limoen Filotaart met ricotta en citroen  Perentaart met zoute karamel en walnoten  Flensjestaart met bosvruchtenjam 

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Recepten