Lunchtip: venkelomelet met zwarte bessenlimonade

Linde Verhulst

19 mei 2018

Liefst komt styliste Jet Krings iedere dag op haar moestuin. Voor verse pluk en om te ontspannen met haar handen in de aarde. Dat lukt niet altijd, dus moet ze soms een inhaalslag maken. Wij waren een dag bij haar op het land. Mét ‘loon’ na werken: heerlijke gerechten die Jet ter plekke bereidde met verse ingrediënten van eigen oogst, waaronder deze heerlijke venkelomelet. En wij delen graag het recept met jullie. Lekker als lunch in combinatie met de bessenlimonade. Verser kan niet.

Venkelomelet

Lunchgerecht voor 4-6 personen. De bereidingstijd is circa 20 minuten. Ingrediënten 

  • 8 eieren
  • 60 milliliter slagroom
  • Zout en versgemalen peper
  • 1 venkelknol, plus venkelgroen
  • 2 bosuitjes
  • 15 g roomboter

Bereiding

  1. Klop de eieren met de slagroom los in een kom. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Snijd de venkel in heel dunne plakjes. Hak het groen grof. Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes.
  3. Meng de venkel, de helft van het groen en de bosuitjes door het eimengsel.
  4. Smelt de boter in een koekenpan en giet het eimengsel er in. Bak op laag vuur met het deksel op de pan in circa 10 minuten gaar.
  5. Strooi er de rest van het venkelgroen over en serveer met grof boerenbrood met roomboter.

venkelomelet

Zwarte bessen-citroenverbana-limonade

Voor 1 fles limonadesiroop (ca. 750 milliliter). De bereidingstijd is circa 30 minuten.  Ingrediënten

  • 450 g zwarte bessen
  • Sap en rasp van 1 citroen + 1 citroen bij het serveren.
  • 250 g suiker
  • 6 takjes citroenverbana (verveine) bij het serveren

Bereiding

  1. Was de zwarte bessen en verwijder de steeltjes. Doe ze samen met 250 milliliter water en de suiker in een grote steelpan.
  2. Breng op laag vuur al roerend aan de kook. Laat op laag vuur nog 5 minuten zachtjes koken.
  3. Voeg het sap en de rasp van de citroen toe. Laat nog 5 minuten zachtjes koken.
  4. Zeef en schenk de siroop in een gesteriliseerde fles. Laat helemaal afkoelen.
  5. Schenk een laagje siroop in elk glas en doe er schijfjes citroen en takjes citroenverbana in. Leng aan met water of koolzuurhoudend bronwater.

Fotografie: Eric van Lokven, styling: Jet Krings, tekst: Renate Wilms, recepten: Dosia Brewer, Bereiding: Yvonne Jimmink

Lees ook…

Paddenstoelsalade met spinazie en blauwe kaas Smashed avocado met een zacht eitje en ansjoviskruim Frisse meeneemsalade

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Lunchgerecht