Stoofpot met paddenstoel en truffel

seasons

6 januari 2012

Pure truffée de gourmandise !

Pure truffée de gourmandise !In de nieuwste Seasons: 9 recepten met wintertruffel. Vorige week vrijdag op de website al het recept voor truffelravioli in bouillon. Deze week een truffelstoofpot. Stoofpot met paddenstoel en truffel Hoofdgerecht voor 6-8 personen * 60 gram gedroogde gemengde paddenstoelen (of 30 gram gedroogde en 250 gram verse paddestoelen) * 1 kilo sucadelappen * 1 kilo runderschenkel * zout en peper * 4 grote witte uien * 1 grote zwarte truffel * 100 gram zwarte taggia-olijven * 4 eetlepels truffelolie * halve fles droge witte wijn * Week de paddenstoelen in lauw water, maak de verse paddenstoelen schoon en snijd ze in stukken. * Snijd het vlees in niet te grote stukken, bestrooi met zout en peper. Snijd de uien in fijne ringen en de truffel (met een fine rasp) in flinterdunne plakjes. * Giet een eetlepel truffelolie in een diepe pan. Beleg de bodem van de pan met laagjes: eerst uienringen, dan vlees, wat olijven, paddenstoelen en wat plakjes truffel. Leg de schenkelbotten aan de zijkant. Begiet met een lepel truffelolie. Bestrooi met zout en peper. * Maak dan een nieuwe laag uienringen en beleg die weer met de overige ingrediënten. * Herhaal dit tot alles op is. Begiet met de witte wijn. Bedek de pan met een deksel, en laat gedurende tenminste 3 uur op zacht vuur stoven. * Serveer warm met truffelgnocchi en een frisse groene sla.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Hoofdgerecht