In de nieuwste Seasons: 9 recepten met wintertruffel. Vorige week vrijdag op de website al het recept voor truffelravioli in bouillon. Deze week een truffelstoofpot.
Stoofpot met paddenstoel en truffel
Hoofdgerecht voor 6-8 personen
* 60 gram gedroogde gemengde paddenstoelen (of 30 gram gedroogde en 250 gram verse paddestoelen)
* 1 kilo sucadelappen
* 1 kilo runderschenkel
* zout en peper
* 4 grote witte uien
* 1 grote zwarte truffel
* 100 gram zwarte taggia-olijven
* 4 eetlepels truffelolie
* halve fles droge witte wijn
* Week de paddenstoelen in lauw water, maak de verse paddenstoelen schoon en snijd ze in stukken.
* Snijd het vlees in niet te grote stukken, bestrooi met zout en peper. Snijd de uien in fijne ringen en de truffel (met een fine rasp) in flinterdunne plakjes.
* Giet een eetlepel truffelolie in een diepe pan. Beleg de bodem van de pan met laagjes: eerst uienringen, dan vlees, wat olijven, paddenstoelen en wat plakjes truffel. Leg de schenkelbotten aan de zijkant. Begiet met een lepel truffelolie. Bestrooi met zout en peper.
* Maak dan een nieuwe laag uienringen en beleg die weer met de overige ingrediënten.
* Herhaal dit tot alles op is. Begiet met de witte wijn. Bedek de pan met een deksel, en laat gedurende tenminste 3 uur op zacht vuur stoven.
* Serveer warm met truffelgnocchi en een frisse groene sla.