Steamed pudding met bosbessen

Anne Bonthuis

11 december 2016

Feestelijk en heerlijk fris: deze steamed pudding met bosbessen en vanille. De perfecte afsluiting van het kerstdiner! Steamed pudding met bosbessen Nagerecht voor 6-8 personen Voor het beslag:

  • 130 gram bosbessen (diepvries natuurwinkel)
  • 125 gram zachte boter + boter om in te vetten
  • 50 gram witte basterdsuiker
  • 4 eieren
  • 125 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 2 eetlepels melk
  • zaadjes van 1 vanillestokje
  • snufje zout
  • sap en rasp van ½ citroen
  • slagroom om te serveren

Extra nodig:

  • Voor 1 grote pudding: een afsluitbare steamed-puddingvorm van 1,2 liter of een tulbandvorm, aluminiumfolie en touw.
  • Voor 6 kleine puddinkjes: 6 ovenbestendige vormpjes van 200 milliliter, aluminiumfolie

pudding2 Bereiding:

  1. Laat de bosbessen ontdooien.
  2. Splits de eieren.
  3. Zet een ketel met water op.
  4. Klop intussen met een mixer de boter met de suiker romig.
  5. Klop er een voor een de eidooiers door en roer dan het bakmeel, extra bakpoeder, de melk, vanillezaadjes, het zout en 50 gram bessen erdoor.
  6. Klop in een andere kom de eiwitten stijf.
  7. Schep het eiwit voorzichtig door het beslag.
  8. Vet de vorm(pjes) in en giet het beslag in de vorm.
  9. Sluit de vorm(pjes) af met de deksel of maak een luchtdichte deksel van het (ingevette) aluminiumfolie met touw.
  10. Doe de vorm(pjes) in een grote pan en giet het kokende water er voorzichtig naast – het water moet ongeveer tot 2/3 van de vorm(pjes) komen. Sluit af met een deksel.
  11. Laat de pudding circa 2 uur (groot) of 40 minuten (klein) op laag vuur zachtjes gaar worden.
  12. Controleer tussendoor of er nog genoeg water in de pan zit.
  13. Haal de vorm(pjes) eruit, verwijder de deksel(s) en stort op een schaal of op aparte bordjes.
  14. Verwarm in een pannetje de rest van de bessen met de citroen en serveer als saus. Geef er eventueel extra slagroom of custard bij.

PRODUCTIE EN TEKST DOSIA BREWER  | FOTOGRAFIE ERIC VAN LOKVEN  | STYLING JET KRINGS | BEREIDING YVONNE JIMMINK

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Nagerecht