Spaghettipompoen met tijm en Parmezaan

seasons

29 augustus 2014

spaghettipompoen

spaghettipompoenVoor dit gerecht kozen we de Stripetti-spaghettipompoen, vanwege zijn heerlijke, nootachtige smaak en decoratieve schil. Driekwart doorgesneden is de inhoud genoeg als bijgerecht voor 3 personen. U kunt ook de kleine ronde Small Wonder nemen, die halveren en als eenmanshapje serveren. Zowel de olie als de pitten in het recept komen van een bijzondere pompoensoort, de Kakai. Dit fraaie, groengeel gestreepte ras heeft naakte zaden in haar buik die heel donkergroen zijn en veel gezonde olie bevatten. De zaden worden ‘naakt’ genoemd omdat zij niet het harde velletje om zich heen hebben dat gewone pompoenzaden wel altijd hebben. De kleur is groenzwart met een rossige gloed, de smaak 
is vol en zacht als van hazelnoten. Ingrediënten: – 1 Stripetti-pompoen – pompoenpitolie (natuurwinkel) – handvol naakte pompoenzaden (natuurwinkel) of 
gewone pompoenzaden – takje verse tijm – Parmezaanse kaas – versgemalen peper – zout uit de molen Bereiding: • Kook de pompoen in z’n geheel in een grote pan met licht gezouten water in circa 20 minuten beetgaar. Het mag geen pap worden want dan stort de schil in. Dus prik na circa 15 minuten met een satéprikker om te kijken of de pompoen al gaar is. • Neem de groente voorzichtig uit de pan en laat iets afkoelen. Snijd het kapje eraf op 1/3 van de vrucht en houd het apart. • Haal met een lepel de zaden uit de vrucht 
en zet hem rechtop op een bord. Snijd eventueel een klein plakje van de onderkant als hij wiebelt. • Trek nu met een vork, in een ronddraaiende beweging met de klok mee, de vegetale spaghetti los van de pompoenwand. • Maak als het schaaltje vol is de slierten op smaak af met peper en een snuf zout. • Rooster de pompoenzaden even in een pan zonder boter of olie tot ze bol staan. Doe er het zout en de tijmblaadjes over. • Strooi het pittenmengsel over de spaghetti. Garneer met wat Parmezaanse kaaskrullen. Doe er op het laatst in een klein straaltje 
de pompoenpitolie over of zet het flesje 
op tafel. Productie, tekst en receptuur: Vicky Stork   Fotografie: Rob van der Vet

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Bijgerecht