Spaghetti met loogkruid en schelpdieren

seasons

13 februari 2014

spaghetti met loogkruid en schelpdieren

spaghetti met loogkruid en schelpdieren Loogkruid is goed zelf te kweken. Zorg voor een plekje met zanderige, kalkrijke grond in de volle zon. De beste resultaten bereikt u door het zaad voor te zaaien en dan in de koelkast te zetten. De kiemtijd varieert van drie weken tot drie maanden, dus geduld is geboden. Zet de plantjes buiten uit op 30 x 30 cm. Af en toe besproeien met zout (zee)water geeft de blaadjes een extra zilte smaak. Oogst de blaadjes zo jong mogelijk, dan zijn ze op hun lekkerst. Spaghetti met loogkruid en schelpdieren Hoofdgerecht voor 4 personen Ingrediënten: – 1 ½ kilo kleine schelpen (vongole, kokkels 
en kleine mosselen) – 2 sjalotten – 2 teentjes knoflook – 1 rode peper in ringetjes – 1 eetlepel kappertjes, afgespoeld – ½ bosje platte peterselie – 2 eetlepels olijfolie – ½ glas droge witte wijn – 300 gram loogkruid – 400 gram spaghetti – zeezout – versgemalen peper Bereiding: • Spoel de schelpen schoon onder stromend water. Gooi kapotte exemplaren weg. • Snipper de sjalotten en de knoflook. Snijd het pepertje in ringetjes. Hak de kappertjes en de peterselie grof. • Verwarm de olijfolie in een grote pan en fruit de sjalotten, de knoflook en de rode peper op een middelhoog vuur circa 5 minuten. • Doe er de schelpen bij en roerbak op hoog vuur een paar minuten. • Doe er het loogkruid bij en giet de witte wijn in de pan. • Laat al omschuddend gedurende een paar minuten het vocht gedeeltelijk verdampen tot alle schelpen open zijn en de schelpdieren gemakkelijk loslaten. • Bereid intussen in ruim kokend water 
de spaghetti volgens de aanwijzingen op 
de verpakking. • Houd wat kappertjes en peterselie apart voor de garnering en doe de rest in de pan. Schep alles nog eens goed om en breng op smaak met zout en peper. • Roer alles door de spaghetti en garneer 
met peterselie en wat kappertjes. Loogkruid-zaad is te bestellen bij vreeken.nl, denieuwetuin.be en 
sanguisorba.be. Loogkruid is in de lente te koop bij de betere groentewinkel. Tekst en receptuur Dosia Brewer | Fotografie Sigurd Kranendonk  | Styling Marjolein Vonk | Bereiding Yolanda van der Jagt   

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Hoofdgerecht