Salade van morieljes met tuinbonen

seasons

12 april 2013

morieljes tuinbonen salade

morieljes tuinbonen saladeStruinen door bos, duin en veld, 
en veel plezier beleven aan al 
het moois en vooral eetbaars dat Moeder Natuur te bieden heeft. We schreven eerder al over onze Morielje pluktocht. Vandaag een heerlijk recept met deze bijzondere paddenstoelen. Salade van morieljes met tuinbonen Bijgerecht of voorgerecht voor 4 personen Ingrediënten: – 500 gram tuinbonen, gedopt – zout – 2 teentjes knoflook – 1 theelepel mosterd – sap en rasp van ½ citroen – olijfolie – zwarte peper – circa 10 morieljes – blaadjes van 2 takjes tijm – daslook of een mengsel van bieslook en veldsla – 5 sprietjes bieslook, gehakt – eventueel wat winterpostelein Bereidingswijze: • Kook de tuinbonen in circa 7 minuten gaar 
in ruim water met zout. Laat de boontjes iets afkoelen en verwijder het grijze vliesje aan de buitenkant. Laat ze helemaal afkoelen. • Wrijf in de vijzel 1 teentje knoflook fijn met 
de mosterd. Klop hier het citroensap en 
5 eetlepels olijfolie door en breng op smaak met peper en zout. • Schep de tuinbonen door de dressing. • Maak de morieljes goed schoon en snijd 
grote exemplaren eventueel doormidden. • Snijd de tweede knoflookteen in plakjes. • Verhit olijfolie in een koekenpan en bak de paddenstoelen met de knoflook op halfhoog vuur in circa 4 minuten gaar. Breng op smaak met zout en peper. • Schep de paddenstoelen, tijm, daslook of 
bieslook met veldsla en eventueel de winterpostelein door de salade. Garneer met wat  mooie paddenstoelen die u bovenop legt. Tekst en bereiding Vicky Stork Fotografie Albert Roosenburg Styling Jet Krings Receptuur Dosia Brewer

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Bijgerecht