Saffraanpavlova met vlierbloesemsiroop

seasons

2 december 2011

saffraanpavlova vlierbloesem kastanjeroom

saffraanpavlova vlierbloesem kastanjeroomDit recept voor saffraanpavlova maakt deel uit van ons wilde kerstmenu. Met als voorgerecht fazantensoep en daarna wildzwijnbout met sinaasappel. Klik hier voor meer Seasons recepten. Saffraanpavlova met kastanjeroom, vlierbloesemsiroop en gesponnen suiker nagerecht voor ca. 6 personen ingrediënten 10 draadjes saffraan 6 eiwitten snufje bakpoeder 475 gram fijne tafelsuiker 1 zakje vanillesuiker 250 milliliter slagroom 1 eetlepel vlierbloesemsiroop 400 gram gezoete kastanjepuree (blik) bereiding *Verwarm de oven voor op 150 °C. *Week de saffraan in ca. 1 theelepel warm water. *Klop de eieren met het bakpoeder en klop ze tot er zachte pieken ontstaan. Voeg al kloppend eetlepel voor eetlepel 375 gram suiker toe en blijf kloppen tot de suiker is opgelost en het mengsel glad en glimmend is. Meng de vanillesuiker met de saffraan en klop door het eiwitmengsel. *Teken op een stuk bakpapier een cirkel met een diameter van 20 cm, leg het op een bakblik en schep het eiwit in een berg op de cirkel. Maak een mooie ronde vorm met een spatel. *Bak de pavlova 20 minuten en verlaag de oventemperatuur tot 120 °C. Bak nog ca. 95 minuten tot de buitenkant hard is. Zet de oven op een kiertje en laat de pavlova in de oven afkoelen. *Klop de slagroom stijf en schep er voorzichtig de kastanjepuree door. Doe de rest van de tafelsuiker met 2 eetlepels water in een koekenpan en verwarm al roerend zachtjes. Breng de siroop aan de kook en laat zachtjes koken tot het een goudbruine kleur krijgt. Neem de pan van het vuur en wacht tot de belletjes zijn verdwenen. Neem een vork en een pollepel of stok. Doop de vork in de suikerstroop en beweeg snel heen en weer boven de steel. Er ontstaan dunne draden over de pollepelsteel. Let op de stroop is heet! *Schep de kastanjeroom op de pavlova en drapeer de suikerdraden er op. Tip: maak de suikerdraden niet te lang van te voren. Zodra ze vochtig worden smelten ze.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Nagerecht