Romige koffie-éclairs

seasons

23 februari 2015

romige koffie eclairs

romige koffie eclairsTrakteer uzelf of uw visite op heerlijk romige koffie-éclairs.

Romige koffie-éclairs Voor 10 éclairs

Ingrediënten: Voor de vulling – 80 gram maïzena – 9 deciliter volle melk – 2 zakjes vanillesuiker – 150 gram fijne tafelsuiker – 2 eieren – 6 eidooiers – 1 deciliter koude sterke koffie

Voor de éclairs – 100 gram boter – 2 deciliter water – 110 gram bloem – mespunt zout – 4 eieren

Voor het glazuur – 200 gram poedersuiker – 1⁄2 theelepel oplos-espressopoeder – 1 1⁄2 theelepel heet water – 100 gram bittere chocolade

Bereiding: Voor de vulling • Roer een papje van de maïzena en 2 eetlepels van de melk. • Klop in een hittebestendige kom de 2 suikers met de eieren, de eidooiers, de koffie en het maïzenapapje goed door elkaar. • Breng in een pan de melk aan de kook. • Giet al kloppend de melk bij het eimengsel. • Giet het mengsel weer in de pan en breng het al roerend zachtjes aan de kook. Kook het mengsel in 3-5 minuten gaar. • Schenk in een kom, dek af met huishoudfolie en laat afkoelen.

Voor de éclairs • Verwarm de oven voor op 200  ̊C. • Smelt de boter met het water in een pan. • Neem de pan van het vuur en voeg in 1 keer de bloem met het zout toe. • Zet de pan weer op het vuur en klop het beslag tot het gaar is en het deeg een mooie klont vormt. • Neem de pan van het vuur als het geheel van de bodem loslaat. • Roer hier 1 voor 1 de eieren door en klop door tot een glanzend deeg. • Doe het nog warme deeg in een spuitzak met een glad spuitmondje en spuit 10 éclairs van 10 cm lengte op een ingevette bakplaat. • Bak de eclairs in 20-30 minuten gaar. • Neem uit de oven, prik overal een gaatje in en laat afkoelen op een rekje. • Vul de éclairs met behulp van een spuitzak met de vulling.

Voor het glazuur • Meng de suiker met de espressopoeder en roer met het water tot een glazuur. Voeg wat extra water toe als het te dik is. • Besmeer de bovenkant van de éclairs met het glazuur. Laat hard worden. • Smelt de chocolade in circa 1 minuut in de magnetron. • Doop een lepeltje in de chocolade en maak met een zwaaiende beweging chocodraadjes op de éclairs.

Receptuur Dosia Brewer Fotografie Rob van der Vet Styling Jet Krings Bereiding Yvonne Jimmink

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Nagerecht