Rolletjes van pastrami met asperges

seasons

1 oktober 2009

Rolletjes van pastrami met asperges

  • 100 gram groene puntasperges
  • 4-5 eetlepels Italiaanse olijfolie extra vergine (met truffel- of paddenstoelaroma)
  • zout, peper
  • 250 gram kastanjechampignons, in plakjes
  • zout, versgemalen zwarte peper
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 16 plakjes pastrami
  • 15 gram verse basilicumblaadjes

Kook de asperges in ruim kokend water met zout in 4-5 minuten beetgaar. Spoel ze in een zeef af met koud stromend water en laat ze goed uitlekken. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de champignons op hoog vuur bruin, laat het vocht verdampen. Strooi er zout en peper naar smaak over. Hak de gebakken champignons in de keukenmachine fijn en meng de balsamicoazijn en zo veel olijfolie erdoor dat het een smeuïge tapenade wordt. Spreid de plakjes pastrami twee aan twee uit en laat de plakjes elkaar in de lengte een centimeter overlappen. Bestrijk de plakjes met champignontapenade. Verdeel de asperges in acht porties en leg deze onderaan in de breedterichting op de plakjes pastrami. Rol de pastrami met asperges op en wikkel elk rolletje in blaadjes basilicum. Bind de rolletjes aan twee kanten vast met paktouw. Leg de rolletjes op vier bordjes. Schep de rest van de tapenade in kleine glaasjes en zet ze op de borden erbij. Serveer met grof donker brood.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Bijgerecht