Ravioli gevuld met rode biet, met gerookte ricotta en maanzaad

Linde Verhulst

25-11-2017 08:15:44

ravioli

Rode biet leent zich voor heel veel soorten gerechten, van frisse salades tot kruidige ovenschotels. En dankzij de fraaie kleur is het altijd feest op tafel, wat je er ook mee maakt. De Italiaanse kokkin Silva Cavallin bedacht voor Seasons acht recepten met dit aardse wondertje, ravioli gevuld met rode biet. 

Ravioli met rode biet, ricotta en maanzaad

Hoofdgerecht voor 4 personen. Bereiding: ± 45 min. 

Ingrediënten

  • 200 g meel
  • 2 eieren
  • 1 sjalotje
  • 1 el olijfolie
  • 80 gram gekookte rode biet, fijngesneden
  • 40 g ricotta
  • 2 tl verse tijmblaadjes
  • 40 g boter
  • 100 g geraspte gekookte ricotta om te bestrooien (of gebruik Parmezaanse kaas)
  • Maanzaad om te bestrooien

ravioli

Bereiding

  1. Maak het deeg voor de pasta door een kuiltje te maken in de bloem.
  2. Breek de eieren in het midden en voeg een mespunt zout toe.
  3. Kneed het goed tot een samenhangend deeg ontstaat.
  4. Maak er een bal van en pak deze goed in met plasticfolie zodat de buitenkant niet uitdroogt.
  5. Hak intussen voor de vulling de sjalot grof.
  6. Verhit de olijfolie in een pan en fruit de sjalot ± 3 min. op half hoog vuur.
  7. Voeg de bietjes toe en breng op smaak met zout, peper en wat verse tijm.
  8. Pureer het mengsel, voeg de ricotta toe en mix tot een dikke romige massa.
  9. Rol het deeg dun uit met de deegroller en snijd het in ± 20 cm brede stroken.
  10. Leg telkens om de 10 cm ± 1 el vulsel iets uit het midden van het deeg en klap het deeg in de lengte dubbel.
  11. Druk stevig het deeg stevig aan om de vulling en snijd het met een scherp mes of raviolisnijder in halve maantjes.
  12. Smelt de boter in een pannetje en houd warm.
  13. Kook de ravioli in zacht kokend water tot ze boven komen drijven.
  14. Verdeel de ravioli over de borden en verdeel de gesmolten boter en de geraspte gerookte ricotta erover.
  15. Strooi er wat maanzaad over.

Bewerking recept: Dosia Brewer. Fotografie: Stefano Scatà.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Nu in de winkel!


Meer Hoofdgerecht