Quiche met ei, kaas en asperges

Marene Hendriksen

17 april 2019

quiche

Pittige saus, romige vulling, goed gevulde quiche… het wordt allemaal extra rijk van smaak met zo’n glanzend gele eierdooier erdoor. Zo ook deze smakelijke quiche met ei, kaas en asperges.  Benieuwd naar andere recepten met eierdooier? Koop dan de nieuwste Seasons nummer 4 2019. Voorgerecht voor ± 6 personen, hoofdgerecht voor 4 personen bereiden ± 40 min. / oventijd ± 50 min.

Ingrediënten

  • 175 g bloem
  • 100 g koude boter, in blokjes + extra om in te vetten
  • 6 eidooiers
  • ¼ tl zout
  • 6 asperges, geschild
  • 150 ml crème fraîche
  • 150 ml slagroom
  • 1 tl karwijzaad, gevijzeld
  • 100 g Parmezaanse kaas, geraspt + extra geschaafd om te serveren
  • Zout
  • Versgemalen peper
  • Ook nodig: quichevorm of lage ovenschaal van 22 x 22 cm, ingevet en bekleed met bakpapier

quiche

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Doe de bloem, de boter, 1 eidooier en 3 el water in de keukenmachine en draai snel tot eensamenhangend deeg. Voeg eventueel iets meer water of bloem toe voor een mooi deeg.
  3. Rol het deeg mooi dun uit en bekleed er de vorm mee. Het deeg moet iets hoger zijn dan de randomdat het nog iets krimpt.
  4. Prik de bodem in met een vork en laat afgedekt in de vriezer ± 10 min. koud worden.
  5. Bekleed de bodem met bakpapier en vul met een blindbakvulling.
  6. Bak in het midden van de oven 15 min.
  7. Neem uit de oven en verwijder vulling en bakpapier. Bak nu nog ± 5 min.
  8. Neem uit de oven en zet apart tot gebruik.
  9. Kook intussen de asperges in ± 20 min. zachtjes gaar in ruim water met zout. Laat goeduitlekken.
  10. Klop in een kom de crème fraîche samen met de slagroom, de rest van de eidooiers, karwij enParmezaanse kaas. Breng op smaak met peper en zout.
  11. Giet de vulling in de vorm en leg er de asperges op. Bak in ± 30 min. gaar.
  12. Versier eventueel met extra geschaafde kaas of nog wat karwijzaadjes.

FOTOGRAFIE ERNIE ENKELAAR PRODUCTIE EN STYLING PAULA SCHOUTENFOODSTYLING YVONNE JIMMINK RECEPTUUR DOSIA BREWER

Lees ook:

Preirisotto met daslook Daslookpesto Burger van lamsgehakt met geitenkaas

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Hoofdgerecht