Pride and Pudding

Anne Bonthuis

14 december 2015

Speciaal voor Seasons schreef kookboekenrecensent Marco Louter, drie recensies van drie kookboeken. Inspiratie voor de feestdagen: om zelf de overheerlijke gerechten te maken, of als cadeautip voor je naasten! pride & pudding Je eigen ultieme Christmas Pudding maken voor het kerstmenu? Gepassioneerd culinair fotograaf Regula Ysewijn neemt je in Pride and Pudding met een vleugje humor mee op reis door de culinaire geschiedenis van Groot-Brittannië en vertelt waarom de Britse keuken ten onrechte een slechte naam kreeg. De feitenkennis van de schrijfster, de bijzondere recepten en de sfeervolle en klassieke vormgeving maken dit boek tot een visueel pareltje in de kroon. Regula geeft de authentieke recepten een moderne toets, zonder al te veel af te wijken van het origineel. Zo zijn de oudste recepten afkomstig uit een kookboek van1390. Wie dit historische kookkoek leest, komt er bijvoorbeeld achter dat pudding veel en veel meer is dan het drillerige, zoete dessert. We kennen de uitdrukking ‘als een plumpudding in elkaar zakken’. Een plum pudding is een stevige pudding die zich goed staande kan houden. Een andere naam is Christmas pudding. Koning George I zou in 1714 als eerste de pudding op het kerstmenu hebben gewild en dus werd het Christmas pudding. Pudding is niet alleen zoet maar ook hartig. Lang geleden was pudding niets anders dan een manier om bloed, orgaanvlees en kruiden te verwerken in een darm of ander ingewand. De Romeinen kenden al recepten voor black pudding vergelijkbaar met onze bloedworst. Een ander bekend voorbeeld is haggis, de nationale trots van Schotland. Dankzij haar blog, Miss Foodwise, wordt Regula nu door velen beschouwd als een autoriteit op het vlak van de Britse eetcultuur. Maar liefst twee jaar spendeerde ze aan het uitspitten van archieven, praten met verzamelaars en herschrijven van recepten. Alleen maar over Britse pudding en het resultaat mag er zijn. Een heerlijk kook- en kijkboek voor de dagen rond kerst en nieuwjaar!

Recensie: Marco Louter (www.kookboekenrecensies.nl) | Uitgeverij: Davidsfonds

9200000046451276 (4)   Bekijk ook de andere twee recensies van kookboeken voor dit seizoen

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Overige recepten