Pompoensoep met Griekse yoghurt

Anne Bonthuis

6 november 2017

De herfst is begonnen en dat betekent dat het tijd is voor soep! Maak je soep zelf, zo weet je precies wat erin zit. In deze frisse pompoensoep met Griekse yoghurt zit minder veel minder suiker dan in een kant-en-klare-soep. Pompoensoep met Griekse yoghurt zonder suiker Recept voor 4 personen Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten:
  • 800 g oranje pompoen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel verse gemberwortel, geraspt
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 400 ml groentebouillon*
  • 600 ml water
  • 1 theelepel versgemalen peper
  • 3 eetlepels platte peterselie, fijngehakt
  • 4 eetlepels Griekse yoghurt
Bereiding:
  1. Snijd de pompoen in parten en verwijder pitten en draden.
  2. Snijd de pompoen daarna met schil in blokjes. Eerst schillen mag ook.
  3. Verhit de olie in een soeppan en fruit daarin ui en knoflook glazig.
  4. Bak gember, komijn en koriander mee tot het gaat geuren.
  5. Voeg pompoen, water en bouillon toe.
  6. Breng het geheel al roerend aan de kook en laat de soep 15 minuten zachtjes koken.
  7. Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met peper.
  8. Schep de pompoensoep in grote kommen en strooi er peterselie over.
  9. Schep in elke kom een lepel Griekse yoghurt.

*Dit recept voor pompoensoep is glutenvrij als je glutenvrije bouillon gebruikt. Kijk op de verpakking.

Op zoek naar meer verantwoorde recepten? Bekijk dan ook:

Koekjes met blauwe bessen en chocolade zonder suiker Verantwoord chocobommetje Zoete aardappel belegd met taleggio en truffel

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Hoofdgerecht