Pilav van tuinbonen met gerookte zalm

seasons

13 februari 2015

pilav-tuinbonen-zalm

pilav-tuinbonen-zalmPilav van tuinbonen met gerookte zalm 

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten: – 150 gram basmatirijst – 75 gram boter – 1 ui, gesnipperd – 1 teentje knoflook, geperst – 500 gram tuinbonen, gedopt (grote bonen eventueel dubbel gedopt) – 1 bosje dille, fijngehakt – 1 bosje peterselie, fijngehakt – circa 3⁄4 liter visbouillon – 4 moten gerookte zalm – 125 milliliter Griekse yoghurt

Bereiding: • Laat de rijst circa 3 uur weken in ruim water. Dat verkort straks de kooktijd en zorgt dat rijst en bonen tegelijkertijd gaar zijn. • Giet de rijst af en dep droog. • Smelt de boter in een pan met dikke bodem en bak op laag vuur de ui in circa 5 minuten glazig. • Voeg de knoflook en de rijst toe en bak al omscheppend tot alle korrels met een laagje boter zijn bedekt. • Voeg de bonen, de helft van de dille en de helft van de peterselie toe en schep goed door. • Giet er net zo veel bouillon bij tot de rijst een half vingerkootje onder water staat en breng aan de kook. • Doe het deksel op de pan, zet het vuur op de laagste stand en kook circa 5 minuten. • Draai het vuur uit, leg de zalm op de rijst en laat nog 5 minuten afgedekt op het vuur staan. • Serveer met de extra dille en peterselie en Griekse yoghurt.

Fotografie: Eric van Lokven Styling en bereiding: Jet Krings Recepten: Dosia Brewer

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Hoofdgerecht