Pie van kip met worteltjes en wortel-bietjessalade

seasons

5 juli 2013

pie kip wortel bietjes

pie kip wortel bietjes Bijna heilig voor de Engelsen: hun pie. In de pub, met een pint, 
bij de zondagse lunch, samen met familie. Een echte English pie heeft een stevige korst én een deksel, zodat alle geuren en smaken tijdens het bakken bewaard blijven. Wij bakten hem met 
kip of en combineerden hem met een frisse wortel-bietjessalade. Hoofd- of lunchgerecht 
voor 4-6 personen Ingrediënten: – 185 gram boter + extra om in te vetten – 1 kilo kippendijfilets – zout, versgemalen peper – 3 teentjes knoflook, gesnipperd – 1 theelepel komijnpoeder – 10 bospeentjes, geschild en in plakjes – 1 ½ eetlepel bloem – ½ liter kippenbouillon – 2 eetlepels fijngehakte peterselie – 2 eetlepels fijngehakte koriander – 2 bosuitjes, in ringen – 2 theelepels korianderpoeder – 8 dadels zonder pit, grof gehakt – 160 milliliter water – 375 gram bloem + extra om te bestuiven – zout – 6 plakjes bladerdeeg (diepvries) – 1 eiwit, losgeklopt – 1 theelepel komijnzaadjes Bereiding: • Vet een hoge springvorm 
(Ø 22 cm) in met boter. • Verhit 35 gram boter in een grote pan met dikke bodem. • Snijd de kip in blokjes, bestrooi met zout en peper en bak met de knoflook en het komijnpoeder circa 5 minuten op hoog vuur aan in de pan. • Voeg nu de worteltjes toe en bestrooi met de bloem. Bak even mee en voeg dan de bouillon toe. Laat met het deksel op de pan nog circa 20 minuten heel zachtjes stoven. • Voeg de kruiden, bosui, het korianderpoeder en de dadels toe aan het kipmengsel, roer goed door en laat afkoelen. • Verwarm de oven voor op 180 °C. • Doe de rest van de boter in een pan met het water en breng aan de kook. Doe er in één keer de bloem en wat zout bij en roer tot een glad deeg. • Stort het deeg op een met bloem bestoven werkblad en kneed door tot een soepel deeg. Rol het uit tot circa 2 mm dik en bekleed de vorm met het deeg. Laat het iets over de rand steken. • Leg de plakjes bladerdeeg naast elkaar en rol uit tot er een cirkel met een doorsnee van 23 cm uit kan worden gesneden. • Vul de springvorm met het kipmengsel en bestrijk het 
uitstekende randje deeg met ei. • Leg het bladerdeegdeksel erop en knijp dicht. Stop de randjes in. Prik een paar gaten in het deksel zodat de stoom kan ontsnappen. Bestrijk met de rest van het ei en bestrooi met de komijnzaadjes. • Bak de pie in het midden van de oven in circa 40 minuten gaar en goudbruin. Wortel-bietjessalade Bijgerecht voor 4-6 personen Ingrediënten: – 2 eetlepels olie – 1 eetlepel citroensap – 1 theelepel mosterd – 1 theelepel honing – zout, versgemalen peper – 500 gram wortel, in dunne reepjes – 1 (chioggia) bietje, in dunne plakjes – 2 bosuitjes, in dunne reepjes – 1 bosje shiso purper of tuinkers Bereiding: • Klop een dressing van de olie, citroensap, mosterd, honing, zout en peper. • Schep door de wortel en biet en garneer met de bosuitjes en shiso purper. Fotografie Eric van Lokven  Styling Jet Krings  Bereiding Yvonne Jimmink  Receptuur Dosia Brewer

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Hoofdgerecht