Perentaartje met gorgonzola en roze peper

seasons

22 september 2009

Perentaartje met gorgonzola en roze peper Nagerecht voor 4 personen

  • 4 lange peren
  • sap van een halve citroen
  • 3 eetlepels gembersiroop
  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 100 gram gorgonzola
  • 50 milliliter slagroom
  • 1 ei
  • versgemalen zwarte peper
  • 1 eetlepel roze peperkorrels, gekneusd
  • 4 taartvormpjes (doorsnede 10 cm), ingevet

Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de hele peren voorzichtig met een dunschiller en laat het steeltje zo mogelijk zitten. Snijd van de onderkant van de peren een klein kapje af en snijd met een scherp mes het klokhuis van onderaf weg. Snijd de peren voorzichtig van 1 cm onder de steelaanzet naar onder toe rondom in lange repen. Bij de steelaanzet blijven de repen vastzitten. Meng het citroensap met de gembersiroop en bestrijk de peren van binnen en buiten royaal met dit mengsel. Laat ze even liggen. Bekleed de vormpjes met het bladerdeeg. Druk het deeg aan de rand goed aan en snijd het overtollige deeg langs de bovenrand weg. Roer de gorgonzola los met de room en het ei en schenk dit mengsel in de taartvormpjes. Pak de peren een voor een bij het steeltje en laat ze van bovenaf losjes in de taartvormpjes zakken. Bestrijk ze met wat extra gembersiroop. Maal er wat zwarte peper boven en strooi de roze peperkorrels erover. Bak de taartjes in het midden van de oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar. Laat ze afkoelen tot lauwwarm.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Nagerecht