Pepermuntkoekjes

seasons

16 mei 2014

pepermuntkoekjes

pepermuntkoekjesDeze zoete lekkernijen – geïnspireerd op de delicate patronen van kant – zijn heerlijk én prachtig om 
te presenteren. Pepermuntkoekjes Voor circa 25 koekjes Ingrediënten: – 200 gram zachte boter – 200 gram fijne tafelsuiker – 1 ei – druppeltje pepermuntextract – 375 gram bloem – snufje zout Extra nodig: stukje grof kant Bereiding: • Klop de boter met de suiker 
met een elektrische mixer in 
circa 5 minuten licht en romig. • Voeg al kloppend het ei en het pepermuntextract toe. • Meng de bloem met het zout 
en doe ook in de kom. • Klop op de laagste stand kort 
tot een zacht deeg. • Vorm tot een bal en druk plat. • Wikkel in huishoudfolie en laat minimaal 2 uur in de koelkast rusten en koud worden. • Rol het deeg tussen 2 vellen bakpapier uit tot het een ½ cm dik is. • Laat circa 10 minuten opstijven in de koelkast. • Druk het stuk kant op het deeg en rol er stevig met de deegroller een paar keer overheen. • Haal het kant weg, snijd dan de koekjes uit het deeg en leg ze op een met bakpapier bekleed bakblik. • Laat de koekjes in de koelkast in circa 10 minuten stevig worden. • Verwarm de oven voor op 180 °C en bak de koekjes in 8 minuten net gaar. • Laat ze op de bakplaat afkoelen. Recepten en bereiding Dosia Brewer   Fotografie Rob van der Vet   Styling 
Jet Krings 

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Overige recepten