Pannenkoeken met boerenkool en nagelkaas

Marene Hendriksen

10 februari 2019

boerenkool

Lekker traditioneel, zo’n portie boerenkool met rookworst en wat jus. Maar wist je dat je veel meer met deze heerlijke groente kunt? Dat bewijzen deze smakelijke pannenkoeken met boerenkool en nagelkaas. Wij delen het recept.  In de nieuwste Seasons nummer 2 2019 wijden wij een heel artikel aan deze populaire groente. Zo delen we verschillende recepten met boerenkool en gaan we in gesprek met Peter Bauwens van kwekerij De Nieuwe Tuin die maar liefst 75 soorten kweekt. Benieuwd naar heel het artikel? Koop hier de nieuwste Seasons. Hoofdgerecht voor 4 personen ± 35 min. + oven 10 min.

Ingrediënten

  • 200 g zelfrijzend bakmeel
  • zout en peper
  • 2 eieren
  • 500 ml melk
  • 4 el olijfolie
  • 2 uien, fijngesneden
  • 150 g boerenkool, fijngesneden
  • 2 el boter
  • 175 g Friese nagelkaas, geraspt
  • 8 el Zeeuwse keukenstroop

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Zeef het bakmeel met een snuf zout boven een ruime kom. Breek de eieren in een kuiltje, voeg de melk en de helft van de olie toe. Klop met een mixer tot een glad beslag. Laat het beslag even rusten.boerenkool
  3. Verhit de resterende olie in een hapjespan, bak de ui ± 5 min. Voeg de boerenkool en 5 el water toe. Breng op smaak met zout en peper. Leg een deksel op de pan en stoof de boerenkool ± 10 min. Giet af en laat uitlekken.
  4. Bak van het beslag 8 grote pannenkoeken. Verhit een beetje boter in de koekenpan. Schep een dun laagje beslag in de pan. Bak de pannenkoek ± 3 min., draai om met een spatel en bak de andere kant ook nog eens ± 2 min. Doe hetzelfde met het resterende beslag.
  5. Leg een pannenkoek op een bakplaat met bakpapier. Schep een beetje van de boerenkool op de pannenkoek. Strooi wat kaas over de boerenkool. Klap de pannenkoek dubbel. Doe hetzelfde met de andere zeven pannenkoeken. Strooi nog wat kaas boven op de pannenkoeken.
  6. Zet de bakplaat nog 10 min. in de oven. Verdeel de pannenkoeken over 4 borden. Schep de stroop erover.

TEKST RENATE WILMS | FOTOGRAFIE RECEPTUUR ERIC VAN LOKVEN | STYLING RECEPTUUR CYN FERDINANDUS | BEREIDING JACQUELINE PIETROWSKI | RECEPTEN YOLANDA VAN DER JAGT

Lees ook:

Quinoafritters met geroosterde boerenkool en uienjus  Boerenkoolstamppot met gerookte makreel 

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Hoofdgerecht