Pannukakku ja marjarahka

Anne Bonthuis

3 juli 2015

Traditiegetrouw trekken ’s zomers de Finnen eropuit om hun favoriete bessen te plukken en in te maken voor de lange winters. Dankzij het vele zomerlicht is de smaak extra zoet en zitten de besjes boordevol vitaminen. Een gerecht met Finse bessen, die makkelijker te bereiden is dan de Finse naam doet vermoeden. zoetfrisquote Pannenkoeken met kwark en bessen | Nagerecht voor 4 personen Nodig

  • 200 milliliter melk
  • 100 gram bloem
  • 2 eieren
  • snufje zout
  • theelepel suiker
  • 1 eetlepel olie + extra om te bakken
  • 250 gram volle kwark
  • 200 gram gemengde bessen + extra om te garneren
  • 2 theelepels honing of naar smaak

  Bereidingswijze

  1. Klop de helft van de melk met de eieren en de bloem tot een glad beslag.
  2. Klop er de rest van de melk, het zout, de suiker en de olie door.
  3. Verhit wat olie in een pan en bak 6 kleine pannenkoeken van het beslag.
  4. Laat ze afkoelen.
  5. Meng de kwark met de bessen en de honing.
  6. Doe 1 pannenkoek op een bord en verdeel er 1/5 van het kwarkmengsel op.
  7. Ga zo door met de rest van de pannenkoeken.
  8. Garneer met de rest van de bessen.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Nagerecht