Paaskoekjes met witte chocoladevulling en mango

seasons

14 maart 2014

koekjes met witte chocolade en mango

koekjes met witte chocolade en mangoEr gaan heel wat eieren de keuken in, en met paasrecepten als deze komen ze er ook weer ‘als ei’ uit. Paaskoekjes die als prachtige eitjes vermomd zijn. Paaskoekjes met witte chocoladevulling en mango voor circa 20 koekjes Ingrediënten: – 300 gram bloem – 1 theelepel bakpoeder – snufje zout – 165 gram zachte boter – 50 gram suiker – 3 eidooiers – 25 gram gedroogde mango – 100 gram witte chocolade – poedersuiker Bereiding: • Zeef de bloem, het bakpoeder en het zout in een grote kom. • Klop in een andere kom met een elektrische mixer de boter met de suiker in vijf minuten licht en romig. • Voeg al kloppend één voor één de eidooiers toe. • Voeg de helft van het bloemmengsel toe en klop tot alles is opgenomen. • Kneed met de hand snel de rest van het bloemmengsel erdoor. • Vorm een platte schijf van het deeg, wikkel 
het in huishoudfolie en laat circa één uur in de koelkast rusten. • Verwarm de oven voor op 180 °C. • Rol het deeg uit tot een lap van circa 1/4 cm dik en druk met een koekjessteker kleine eivormpjes uit de lap. • Maak een bal van het overgebleven deeg en 
herhaal tot het deeg op is. • Steek uit de helft van de koekjes een rond gat. • Leg de vormpjes op een met bakpapier bedekt 
bakblik en bak de koekjes in het midden van de oven in circa tien minuten gaar, maar niet bruin. • Neem ze uit de oven en laat ze op het bakblik een tijdje afkoelen. • Snijd de mango in kleine stukjes. • Smelt de witte chocolade au bain-marie. Doe daarvoor de chocolade in een hittebestendige kom die op een pan past. Breng in de pan een laagje water aan de kook. Zet de kom op de pan. Het water mag de kom niet raken. 
• Doe een deksel op de kom en draai het vuur uit. Roer af en toe om tot de chocolade gesmolten is. • Neem van het vuur en laat iets afkoelen. • Neem telkens een flinke theelepel chocolade en smeer dat op de bovenkant van één koekje. • Leg er een koekje met een gat bovenop en druk even iets aan. • Bestrooi met de gedroogde mango en laat 
helemaal opstijven. • Bestrooi met poedersuiker. Fotografie Sigurd Kranendonk  Styling Marjolein Vonk  Recepten Dosia Brewer  Bereiding Yvonne Jimmink 

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Overige recepten