Seasons 8-2012 heeft een bijlage die in het teken staat van Scandinavië. Vandaag op Seasons.nl een frisse salade met garnalen uit Noorwegen.
Garnalensalade met blauwe kaas
voorgerecht of hapje
voor 4 personen
Ingrediënten:
• 200 gram Noorse garnalen, gekookt
• 1 deciliter crème fraîche
• 70 gram blauwe kaas, verkruimeld
• versgemalen peper
• 2 mooie rode appels
• sap van ½ citroen
• bieslook om te garneren
Bereiding:
*Was de garnalen onder lauw stromend water, laat ze uitlekken en dep droog met keukenpapier.
*Meng de garnalen met de crème fraîche en blauwe kaas. Breng op smaak met versgemalen peper.
*Ontdoe de appels met een appelboor van hun klokhuis en snijd ze (met de mandoline of een kaasschaaf) in flinterdunne plakken. Bedruppel ze met wat citroensap.
*Serveer de garnalensalade op een stapeltje appels en garneer met wat bieslook.
Fotografie Rob van der Vet
Styling Jan-Willem van Riel
Bereiding Sander de Ponti
Receptuur Dosia Brewer