Nazomersalade met geitenkaas, sinaasappel & duindoorndressing

Anne Bonthuis

22 september 2015

Vandaag tippen wij een heerlijke nazomersalade. Om te serveren na een warm dagje of gewoon omdat deze salade er schitterend uitziet! Van die foto alleen al krijgen we honger…

Nazomersalade met geitenkaas, sinaasappel en duindoorndressing

Voor 4 personen -2 handsinaasappels -100 gram jonge slablaadjes gemengd -20 bolletjes of plakjes geitenkaas met honing -1 bakje spruitgroenten -3 eetlepels walnotenolie -1 eetlepel honingmosterd -zout en peper naar smaak -4 eetlepels duindoornbessen in siroop

  •  Snijd de sinaasappels dik en haal de sinaasappelpartjes uit de vliezen.
  • Schik de sla op bordjes en garneer met de kaas, de sinaasappelparten en de spruitgroenten.
  • Klop de walnotenolie, de honingmosterd, het zout en de peper tot een dressing. Sprenkel op het laatst de dressing en de besjes over de salade.

Receptuur Vicky Stork Fotografie Rob van der Vet Styling Jet Krings

Over de duindoorn….

De Duindoorn is een karaktervolle plant. De in Azië algemeen voorkomende struik kun je in Nederland aantreffen op aangevoerd zand langs spoorlijnen en opgespoten terreinen. Ook zie je hem wel langs de kust van het IJsselmeer. Maar vooral komt hij, zoals de naam suggereert, voor in de duinen. Daar groeit hij soms alleenstaand, maar vaker aaneengesloten, in de strook achter de zeewering. Op de kalkrijke zandbodems ten zuiden van Bergen kunnen ze flinke vormen aannemen, tot wel drie à vier meter hoogte. Bijna boomachtig zijn ze dan. Ten noorden daarvan, in het kalkarme waddendistrict, zijn ze beduidend kleiner van omvang.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Bijgerecht