Heerlijk paasdessert: pistachecake met aardbeien en karamelcrème

Marloes Blom

21 maart 2022

pistachecake

Als de zon weer op krachten komt, is dit waar we naar verlangen. Een tafel vol fijne mensen én lekkers van de lente. Buiten lunchen op z’n Italiaans met pasteitjes, pasta en pistache – in deze overheerlijke pistachecake met aardbeien en karamelcrème.

Pistachecake met aardbeien en karamelcrème

Nagerecht voor 8 personen | ± 30 min. + oventijd ± 30 min. + wachten ± 2 uur

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 100 g suiker
  • 1 vanillestokje, in de lengte doormidden gesneden, merg eruit geschraapt
  • 100 g bloem, gezeefd
  • 50 g pistachenoten, fijngemalen
  • ook nodig: springvorm Ø 20 cm, bekleed met bakpapier

Voor de karamel

  • 100 g suiker
  • 100 ml slagroom
  • 90 g boter, in blokjes
  • een snufje zout

Voor de topping

  • 250 g mascarpone (zeer stevig)
  • 300 g aardbeien
  • 20 g pistachenoten

Pistachecake

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Klop de eieren met de suiker en het vanillemerg ± 10 min. met een mixer heel schuimig. Schep er voorzichtig de gezeefde bloem en de gemalen pistachenoten door. Schep in de springvorm. Bak ± 30 min. in het midden van de oven. Neem uit de oven en laat 5 min. in de vorm iets afkoelen. Neem uit de vorm en laat op een rekje helemaal afkoelen.
  3. Smelt de suiker voor de karamel in een pan met dikke bodem zonder water. Roer niet en laat karamelliseren tot een theekleur. Verhit intussen in een andere pan de slagroom. Schenk de warme slagroom al roerend over de karamel, zet het vuur uit en klop er de boter en een snufje zout door. Laat helemaal afkoelen en min. 2 uur koud worden in de koelkast.
  4. Roer de mascarpone los en klop er de helft van de karamel door. Verdeel de karamelcrème over de cake.
  5. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd ze in plakjes.
  6. Hak de helft van de pistachenoten grof.
  7. Verdeel de aardbeien over de cake en garneer met de pistachenoten. Serveer met de extra karamel.

CREDITS: FOTOGRAFIE STEFANO SCATA | STYLING MARIALUISA GARDIMAN | RECEPTEN ALESSANDRA AVALLONE / BEWERKING DOSIA BREWER

Seasons 2021-4

Meer heerlijke paasrecepten vind je in Seasons april. Daarin ook:

  • 17x DIY ideeën voor een paassfeer thuis
  • Friesland: boomgaard in bloei
  • Maak een feestelijke lentelunch – met dus deze taart als dessert
  • Romantische bloesemboeketten
  • Wandelen: klimmen en dalen in Limburg
  • Frans vakantiehuis vol brocante

Pak dit feestelijke nummer mee uit de supermarkt of bestel ‘m eenvoudig online – je betaalt geen verzendkosten.

Lezers van dit artikel lazen ook:

Heerlijke aardbeien-brownietaart

Zoete, sappige aardbeien vind je nu overal. Heerlijk in combinatie met de pure chocolade in deze aardbeien-brownietaart! Je kunt er zo’n 16 tot 20 stukjes uit snijden. Lees verder >>

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Nagerecht