Mustikkakeitto

Anne Bonthuis

4 november 2015

Traditiegetrouw trekken ’s zomers de Finnen eropuit om hun favoriete bessen te plukken en in te maken voor de lange winters. Dankzij het vele zomerlicht is de smaak extra zoet en zitten de besjes boordevol vitaminen. Een gerecht met Finse bessen, dat makkelijker te bereiden is dan de Finse naam doet vermoeden. soepjequote Bosbessensoep | Voor 4 kommen Nodig

  • 1 liter water
  • 250 gram bosbessen
  • 100 gram suiker + extra om te besprenkelen
  • 2 eetlepels aardappelzetmeel
  • citroen naar smaak
  • 1 deciliter slagroom

  Bereidingswijze

  1. Doe het water met de bosbessen en de suiker in een pan.
  2. Breng aan de kook en kook al roerend ca. 5 minuten door.
  3. Maak een papje van het aardappelmeel en wat koud water.
  4. Voeg wat van het bosbessenmengsel toe en roer goed door.
  5. Giet het aardappelmeelmengsel nu helemaal bij de rest van de soep en klop goed door. Breng al roerend aan de kook en neem de pan van het vuur als de eerste belletjes aan de oppervlakte komen.
  6. Besprenkel met wat extra suiker, laat afkoelen en helemaal koud worden in de koelkast.
  7. Breng op smaak met citroen.
  8. Klop vlak voor het serveren wat slagroom lobbig.
  9. Verdeel de soep over 4 borden of kommen en roer er een mooie ‘krul’ slagroom door.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Recepten