Mozzarellabolletjes gemarineerd in olie met basilicummunt

seasons

21 maart 2014

courgetterolletjes met olie met basilicummunt

courgetterolletjes met olie met basilicummunt Met zijn frisse fruitigheid pept munt moeiteloos toetjes, sauzen, vis en vlees op. Seasons is gek op de culinair hooggeëerde Mentha ofwel munt en zijn uitgebreide en geurige familie. Wie eenmaal kennis heeft gemaakt, is voor altijd verkocht. In dit gerecht gebruikten we basilicummunt. Mozzarellabolletjes gemarineerd in olie met basilicummunt Bij- of lunchgerecht voor 4 personen Ingrediënten: – 250 gram mini-
mozzarellabolletjes – ½ bosje basilicummunt – 1 deciliter olijfolie – 1 eetlepel witte 
balsamico-azijn – versgemalen peper – 2 dunne courgettes – zeezout – circa 20 ansjovisjes 
op olie

Wie eenmaal kennis heeft gemaakt, is voor altijd verkocht

Bereiding: • Laat de mozzarellabolletjes uitlekken. • Pureer de basilicummunt samen met de olijfolie, de azijn en wat peper. • Laat de mozzarellabolletjes 30 minuten tot 1 uur in dit mengsel marineren. • Was de courgette. • Schaaf met een kaasschaaf of dunschiller dunne repen in de lengte van de courgette. • Breng in een pan ruim water met wat zout aan de kook en kook daarin de courgettes circa 2 minuten. • Spoel onmiddellijk af met koud water. • Laat de courgetterepen 
uitlekken en dep ze droog. • Leg aan 1 kant van een reep courgette 1 visje dwars en leg er een mozzarellabolletje op. • Rol op tot een mooi rolletje. • Doe dit ook met de rest van de bolletjes. • Bestrooi met wat zwarte peper. Fotografie Eric van Lokven Styling Jet Krings Recepten Dosia Brewer  

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Bijgerecht