Moestuinrecept: stamppot wortel met bosui en hazelnoten

Anne Bonthuis

4 augustus 2016

Onze tuinvrouw Jeanet Zandbergen is inmiddels dagelijks aan het oogsten, terwijl het groeien gewoon doorgaat: sla en snijbiet maken telkens nieuw blad aan. Op de lege plekken in de manden zorgt Jeanet voor nieuwe aanvoer uit de kas. Van haar oogst maakte ze deze maand een verrassende stamppot wortel met bosui en hazelnoten. In Seasons 7 lees je meer over alles wat er groeit in de handige moesmanden van Jeanet. Ze vertelt kleurrijk over haar oogst, zoals haar zebrabietjes en aardbeimaïs, over de koolwitjes die boven de moesmanden fladderen en de slakken die maar terug blijven komen. Ook geeft ze handige tips en zaait ze al voor de winter! Stamppot wortel met bosui en hazelnoten Voor ± 4 personen Bereidingstijd: ± 30 min. Ingrediënten

  • 1 kg aardappelen
  • zout
  • 750 g bospeen
  • 4 bosuitjes
  • 150 ml volle melk
  • 30 g roomboter
  • 1 bakje rucolakers
  • 100 g hazelnoten, gehakt

ERFFEEST SEASONS september 2012 Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze in een laagje water met zout in ca. 20 min. gaar.
  2. Was de bospeen en snijd ze in plakjes.
  3. Snijd de bosui in ringetjes.
  4. Kook de bospeen in een laagje water met zout in ca. 15 min. gaar.
  5. Giet de aardappelen af en doe de melk en de boter in de pan.
  6. Stamp de aardappelen tot een puree en schep er de bospeen, bosuitjes, rucolakers en hazelnoten door.

Bekijk nog meer lekkere moestuinrecepten van Jeanet: Saffraanbrioches met goudsbloemboter Tuinbonensoep met basilicum en pancetta Aardappel-kruidenchips ERFFEEST SEASONS september 2012

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Hoofdgerecht