Berries and Cream munt (Mentha ‘Berries and Cream’): compacte, lage muntsoort met slagroom- en bessengeur. Lekker in: fijn gesneden
in sauzen en over salades,
in desserts en cocktails. Mascarpone bessentaartje met Berries and Cream munt
Dessert, voor 4 taartjes
Ingrediënten:
– 3 takjes Berries and Cream munt
– 200 gram mascarpone
– 40 gram suiker (of meer naar smaak)
– 4 bladerdeeg gebaksschelpjes
– circa 300 gram gemengde bessen
Bereiding:
• Haal de blaadjes van 1 takje munt en snijd ze klein.
• Meng ze met de mascarpone en de suiker.
• Schep het mascarpone-
mengsel in de schelpjes en verdeel er de bessen over.
• Garneer met wat extra muntblaadjes.
TEKST ANS VAN AALST | FOTOGRAFIE ERIC VAN LOKVEN | STYLING JET KRINGS | RECEPTEN DOSIA BREWER