Mandarijn-gembermarmalade

seasons

27 december 2014

mandarijnen gember marmalade

mandarijnen gember marmaladeNieuwe oogst! In mediterrane landen hangen de citrusboomgaarden nu vol met plukrijpe felgekleurde vruchten. Ingemaakt, gesuikerd, gekonfijt, geraspt: de smaken van de uitgebreide citrusfamilie frissen elk wintergerecht op.

Mandarijn-gembermarmalade Voor circa 4 potjes

Ingrediënten: – 1 kilo (biologische) mandarijnen – 275 gram suiker – 2 eetlepels geraspte gember

• Was de mandarijnen. Snijd ze met schil en al in stukken en verwijder eventueel de pitjes. • Doe ze in een pan met 500 milliliter water en breng aan de kook. Kook de mandarijnen in circa 20 minuten op laag vuur zacht. • Voeg de suiker en de gember toe, breng weer aan de kook en laat in circa 40 minuten tot een mooie marmelade inkoken. Test even met een paar druppeltjes marmelade op een bordje om te zien of de massa goed opstijft. • Doe de hete massa over in goed schoongemaakte en gesteriliseerde potjes en sluit ze meteen af.

Gekoeld circa 1 maand houdbaar.

Receptuur Dosia Brewer Fotografie Albert Roosenburg, Rob van der Vet

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Overige recepten