Perfect voor een Italiaanse lunch: pane carasau met ham en rucola

Marloes Blom

6 juli 2021

pane carasau

Tip voor de lunch, deze Italiaanse pane! | Foto: Stefano Scatà

Wil je eens iets écht origineels serveren bij je zomerse lunch of brunch? Dan is dit traditionele flinterdunne brood uit Sardinië een echte aanrader. Traditioneel werd ‘pane carasau’ door herders gegeten als ze met hun schapen in de bergen waren. Het is alleen even zaak het brood te bestellen, maar dan is het recept ook easy peasy.

Pane carasau met ham en rucola

Lunch- of voorgerecht voor 6 personen | ± 20 min.

Ingrediënten

  • 1 pakje (± 250 g) pane carasau: flinterdun brood uit Sardinië (online te koop – bijvoorbeeld via Gran Sardegna)
  • 1 bosje rucola
  • 6 kleine augurken, in stukjes
  • 1 el kappertjes, uitgelekt
  • 2 el extra vergine olijfolie
  • Zout
  • Versgemalen zwarte peper
  • 1 komkommer
  • 200 g rauwe ham

pane carasau

Bereiding

  1. Blancheer de rucola een paar minuten in ruim kokend water met zout en giet af. Dompel meteen in een bak ijswater. Snijd grof en pureer samen met de augurken, kappertjes, 1 el water en 2 el olijfolie glad. Breng op smaak met zout en peper en verdun eventueel met een beetje water.
  2. Schaaf de komkommer met een dunschiller of kaasschaaf in linten.
  3. Rooster de pane carasau nog heel even in de oven en breek ze doormidden.
  4. Beleg telkens een helft met de rucolapasta, de ham en de komkommer en dek af met de tweede helft.

CREDITS: PRODUCTIE STEFANO SCATÀ | VERTALING RECEPTUUR DOSIA BREWER

Meer (lekkere) vakantievibes

In Seasons juli vind je nog 8 andere heerlijke recepten uit de Italiaanse keuken. Zoals tartelettes met basilicum en framboos & spaghetti met venusschelpen, courgette en botarga. En nog veel meer vakantievibes: – we kijken rond in een prachtig ton-sur-ton huis op Mallorca; – we praten met een gezin dat door Europa trekt in hun (prachtige!) tiny house op wielen; – we wandelen langs de Kromme Rijn bij Utrecht; – we laten ons inspireren door wildlife dierenarts Martine van Zijll Langhout in de rubriek Vrije geest. Dat en veel meer. Je bestelt Seasons juli eenvoudig online via de webshop.

 

Meer uit de Italiaanse keuken

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Lunchgerecht