Lichte minestronesoep

seasons

2 september 2011

  Soep uit de moestuin Wat rijpe tomaatjes, de laatste bonen en ander lekkers uit de tuin – of gewoon uit de groentenwinkel – en u hebt een hartverwarmende moestuin-minestronesoep, vol zon, kleur en smaak. voor 4 personen 500 gram kleine tros- of kerstomaatjes scheutje olijfolie flinke teen knoflook, geperst 3 jonge sjalotten, in ringetjes plus hun groen 1,5 liter groentebouillon, van een blokje 125 gram vers gedopte borlottibonen 2 vastkokende aardappels, geschild en in blokjes 1 Spaanse peper, ontdaan van pitjes, in ringen 3 stengels bleekselderij uit het hart, in stukjes 1 paprika, in kleine stukjes 3 bladeren snijbiet, in reepjes voor de garnering: platte peterselie en basilicumblaadjes voor erbij: olijfbrood of grissini Bewaar 12 mooie tomaatjes. Verwarm de olijfolie in een pan en bak hierin knoflook en sjalot goudbruin. Voeg de overige tomaatjes toe en laat even meesmoren tot ze kapot gaan. Blus af met een scheut groentebouillon. Zeef het mengsel en gooi de vaste delen weg. Voeg de resterende bouillon toe en zet de soep op een zacht vuur. Doe de bonen en de aardappels erbij en laat ze meekoken tot ze beetgaar zijn. Voeg de peper, bleekselderij en paprika toe en laat ze even zachtjes meekoken. Breng op smaak met zout en peper. Roer vlak voor het opdienen de tomaatjes en de bladmoes door de soep. Schep de soep in soepborden en maak een mooi groentehoopje in het midden. Garneer royaal met blaadjes peterselie en basilicum en serveer met een olijfbroodje of grissini.  

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Bijgerecht