Lamsrack met een zeekraalkorstje

seasons

18 oktober 2013

lamsrack met zeekraalkorst

lamsrack met zeekraalkorstLamsrack is een mooi mals stukje lamsvlees waarin de speciale smaak van het Zeeuwse lamsvlees goed 
te proeven is. Het ziltige zeekraalkorstje accentueert de zachte smaak van het vlees. De zeekraal bij dit gerecht komt uit Zeeland, geoogst van schorren en slikken. Precies daar waar het land ophoudt en de 
zee begint. Dit recept siert natuurlijk niet voor niets de cover van Seasons 7 met Koken & Eten bijlage. Lamsrack met een zeekraalkorstje Hoofdgerecht voor 4 personen Ingrediënten: – 1 kilo lamsrack – zout – versgemalen peper – 100 gram zeekraal – 2 teentjes knoflook – rasp van 1 citroen – 25 gram zachte boter – 1 eetlepel honing – 60 gram wit broodkruim Bereiding: • Laat de lamsrack in 1 uur op kamertemperatuur komen. • Wrijf in met zout en peper. Verwarm de oven voor op 235 °C. • Hak de zeekraal en de knoflook grof en meng met de citroenrasp, de boter, de honing, wat peper en zout tot een grof mengsel. • Roer er de broodkruim door. • Smeer het mengsel op de bovenkant van het vlees. Laat de botjes vrij. • Leg de lamsrack in een ovenschaal. Bak 25 minuten in het midden van de oven en laat dan 10 minuten rusten in de uitgeschakelde oven. • Lekker met aardappeltjes uit de oven en boontjes. Tekst en recepten Dosia Brewer Fotografie Jeroen van der Spek Styling Désiréé van Dijk Bereiding Sander de Ponti

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Hoofdgerecht