Kruidige wafels met pompoen en ahornsiroop

seasons

6 februari 2015

wafels

Met een warm ontbijt begint de dag altijd goed. Deze kruidige pompoenwafels met ahornsiroop staan bij ons zeker op het menu.

Zoet |Ontbijt voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 1 pompoen of 225 gram pompoenpuree
  •  4 eetlepels boter
  •  225 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1⁄2 theelepel kaneel
  • 1⁄2 theelepel gember
  • snufje zout
  • 2 eieren
  • 40 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 3 1⁄2 deciliter melk
  • ahornsiroop om te serveren

 

wafels met pompoen

Bereiding:

  1.  Schil de pompoen en snijd hem doormidden. Verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  2. Kook de pompoen in circa 15 minuten in een klein laagje water gaar. Giet af en pureer het vruchtvlees. Laat de puree afkoelen.
  3.  Smelt de boter in een pannetje.
  4.  Meng het bakmeel met de kaneel, de gember en het zout.
  5.  Klop de eieren met 225 gram pompoenpuree, de suiker, melk en boter. Schep er het bakmeelmengsel door en roer tot een beslag.
  6.  Bak de wafels volgens de gebruiksaanwijzing van het wafelijzer.

CREDITS: Receptuur Dosia Brewer | Fotografie Rob van der Vet | Styling Jet Krings | Bereiding Yvonne Jimmink

BEELD: PIXABAY

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Overige recepten