Kruidige ahornkoekjes

Anne Bonthuis

15 juni 2015

Als de winter in Noord-Amerika zich terugtrekt, komen de tinnen emmertjes en kleine kraantjes uit de schuur tevoorschijn. Het voorzichtige voorjaar betekent namelijk dat het sap van de knoestige ‘maple tree’ gaat stromen, hét hoofdingrediënt van de zoete ‘maple syrup’ oftewel ahornsiroop.

koekjesquote

Nagerecht | Voor 12 koekjes| Ingrediënten

  • 125 gram boter
  • 85 gram bruine suiker
  • 125 milliliter ahornsiroop+ 3 eetlepels voor het glazuur
  • 1 theelepel koekkruiden
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  •  2 theelepels kokend water
  • 225 gram tarwebloem
  • 160 gram poedersuiker

extra: bakpapier Bereiding

  1. Doe de boter, suiker, ahornsiroop en de koekkruiden in een pannetje en verwarm op half hoog vuur.
  2. Roer tot de suiker is gesmolten.
  3. Doe het bakpoeder met het water in een kom en roer goed door.
  4. Voeg het botermengsel toe en meng alles goed.
  5. Doe de bloem erbij en meng tot een glad beslag.
  6. Bekleed een bakblik met bakpapier en schep telkens 2 eetlepels beslag per keer op het bakpapier.
  7. Laat ruimte over zodat het mengsel kan uitvloeien.
  8. Bak de koekjes in het midden van de oven in 12-14 minuten goudbruin en stevig aan de kanten.
  9. Meng de poedersuiker met de ahornsiroop.
  10. Laat de koekjes afkoelen op een rekje en verdeel de glazuur erover.

 

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Bijgerecht