Kreeftentartaar met daslookpesto

seasons

15 november 2013

Kreeftentartaar

KreeftentartaarDaslook is in Noorwegen buitengewoon populair. Het heet daar ramslok en er wordt heerlijke pesto van gemaakt, die je kant-en-klaar in een potje kunt kopen; hier moeten we zelf aan de slag. Daslook is in Nederland een beschermde plant, maar kan wel bij de kweker of het tuincentrum worden gekocht. De blaadjes verschijnen rond mei en sterven eind juni af. Buiten het seizoen kunt u de daslook vervangen door pesto. Kreeftentartaar met daslookpesto Ingrediënten: • 1 kreeft • 5 stengels daslook (of pesto) • 1 eetlepel olijfolie • 1 eetlepel peterselie grofgehakt • 2 theelepels kappertjes • zout • versgemalen peper Bereiding: • Kook de kreeft en laat deze afkoelen. • Pureer in een blender de daslook met de olie. • Haal het kreeftenvlees los en snijd in grove stukken. • Meng het vlees met de daslookpesto, peterselie en kappertjes en breng op smaak met wat zout en versgemalen peper. • Serveer met brood. Kreeft bereiden Maak het kookwater op smaak met 1 wortel in plakjes, 1 stengel bleekselderij in stukken, 
1 ui in stukken, 2 takjes tijm en circa 5 zwarte peperkorrels. De kreeft vlak voor het koken 
snel doden door de punt van een groot, scherp mes tussen de ogen te zetten en dan in 
1 beweging doormidden te klieven, naar beneden en naar achteren. De kooktijd voor een 
kreeft is 1 minuut per 100 gram. Tekst Leo Alexander Schlangen  Fotografie Rob van der Vet  Receptuur/Bereiding Sander de Ponti  Styling Jan Willem van Riel

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Hoofdgerecht