Komkommersandwiches met borage en zalm

seasons

31 januari 2014

Komkommersandwiches met borage en zalm

Komkommersandwiches met borage en zalm Niets zo fijn als de eerste plukronde in de tuin: 
zeker als het om eetbare bloemen gaat, die elk gerecht de geur en kleur van het voorjaar geven. In de nieuwste Seasons vier bloemige gerechten, van gesuikerde viooltjes 
op ijs tot kruidige tijmbloemen in de soep. Vandaag delen we alvast het recept voor komkommersandwiches met borage en zalm. Ingrediënten: – 1 dikke (biologische) komkommer – 3 takjes dille – circa 15 boragebloemen – 125 gram zachte geitenkaas – 200 gram gerookte zalm Bereiding: • Was de komkommer goed. • Snijd de twee topjes eraf en snijd de komkommer schuin in plakjes van een ½ cm dik. • Dep ze droog. • Houd wat dille apart voor de garnering en hak de rest fijn. • Haal de blaadjes van vijf bloemen. • Meng de dille en de bloemblaadjes door de geitenkaas en bestrijk elk plakje komkommer met wat van het mengsel. Houd wat over voor de garnering. • Beleg één plakje komkommer met wat gerookte zalm en dek af met een tweede stukje komkommer (de besmeerde kant naar beneden). • Leg op elk hapje een beetje van het geitenkaasmengsel en drapeer er een boragebloem en wat dille op. Seasons 2-2014 ligt 1 februari a.s. bij de abonnees en is vanaf 5 februari in de winkel verkrijgbaar. Fotografie Sigurd Kranendonk Styling Marjolein Vonk Receptuur Dosia Brewer Bereiding Yolanda van der Jagt

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Bijgerecht