Koffiemousse en financiers met truffelhoning

seasons

27 januari 2012

Pure truffée de gourmandise !

Pure truffée de gourmandise !Voor kluitjes modder werden ze ooit aangezien. Of duivelse producten, resultaten van regen en bliksem. Inmiddels weten we beter: truffels zijn gewoon paddenstoelen, die onder de grond groeien, het liefst bij de wortels van eikenbomen. In Seasons 1 van 2012 vindt u 9 heerlijke recepten met truffels, zoals stoofpot met paddenstoel en truffel en truffelravioli in bouillon. Sluit de maaltijd af met dit heerlijke dessert met truffelhoning Koffiemousse en financiers met truffelhoning Dessert voor 6 personen Voor de koffiemousse: * 25 centiliter slagroom * 30 gram poedersuiker * 2 eiwitten * 500 gram formage blanc of romige kwark * 1 kopje sterke espresso (ristretto) * 1 theelepel koffie-extract * 50 gram kristalsuiker * 2 eetlepels oploskoffie * Klop de ijskoude slagroom met de poedersuiker goed stijf. Doe hetzelfde met de eiwitten. * Meng, in een beslagkom, de fromage blanc of kwark met de ristretto, het koffie-extract en de kristalsuiker. * Voeg hier, voorzichtig kloppend, de slagroom en eiwitten aan. Verdeel over bakjes of glazen en bestrooi met de koffiepoeder. Koud wegzetten. Voor de financiers (amandelcakejes): * 100 gram gezouten roomboter * 50 gram gezeefde bloem * 50 gram poedersuiker * 50 gram amandelpoeder * 4 eiwitten * 50 gram truffelhoning * Verwarm de oven voor op 210 °C. Laat op een heel zacht vuur de boter smelten, zonder dat deze bruin wordt. * Meng in een beslagkom het meel, de poedersuiker en de amandelpoeder. Voeg hier de, met een vork losgeklopte, eiwitten aan toe en de gesmolten boter en klop tot een klonterloos beslag. * Beboter een siliconen bakvorm voor financiers. Giet het beslag niet tot de rand, maar tot 2/3 van de vormpjes. Druppel wat truffelhoning op iedere cake. Zet 15-20 minuten in de oven. * Haal de financiers als ze gaar zijn, zo gauw ze enigszins zijn afgekoeld, uit hun vorm. * Serveer met de koffiemousse.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Nagerecht