Koekjes met een afdruk van bladeren, ingekleurd met chocolade en een feestelijke touch bladgoud. Ingrediënten: -2 eieren -1 eetlepel boter -110 gram fijne tafelsuiker -220 gram bloem + extra om te bestuiven -1 theelepel bakpoeder -snufje zout -1 theelepel gemberpoeder -100 gram bittere chocolade -bladgoud (is eetbaar) Extra nodig: stempels in bladvorm (o.a. verkrijgbaar bij Jan de Grote Kleinvakman) Bereidingswijze: *Klop de eieren tot ze wit zien met een elektrische mixer. Voeg de boter en de suiker toe en klop het licht en romig. *Voeg bloem, bakpoeder, zout en gemberpoeder toe en kneed snel tot een soepel deeg. Laat het afgedekt in de koelkast 30 minuten rusten. *Rol op een met bloem bestoven werkblad het deeg uit tot een lap van circa ½ cm dik. *Druk rondjes uit het deeg met een koekjessteker, glas of kopje. Met de stempel drukt u op elk koekje heel stevig een duidelijke indruk in het deeg. *Leg de koekjes op een met bakpapier bekleed bakblik en laat ze 1 nacht drogen. Dek de koekjes niet af. *Verwarm de dag erna de oven voor op 170 °C en bak de koekjes in het midden van de oven in circa 12 minuten heel lichtbruin en gaar. *Laat de koekjes daarna volledig afkoelen. Smelt de chocolade in de magnetron. Roer deze iedere 30 seconden door. *Verf met een dun kwastje de bladvorm mooi chocoladebruin. *Breng, als de chocolade volledig is afgekoeld, met een schoon kwastje wat bladgoud aan. Fotografie Rob van der Vet Styling Annelies Morris Bereiding Sander de Ponti Receptuur Dosia Brewer