Kippenleverpaté

seasons

23 december 2011

kippenleverpate

kippenleverpateIn de nieuwste Seasons vindt u streekgerechten uit de Noorse provincie Hordaland. Alles wat het land zo bijzonder maakt, komt in deze kleine provincie bij elkaar: hoge bergen, gletsjers, watervallen, uitgestrekte fruitboomgaarden en boerderijen. Wie niet afreist naar het hoge Noorden, haalt met streekrecepten de fjorden en meren een beetje dichterbij. Op Seasons.nl een voorproefje: Kippenleverpaté. Kippenleverpaté Voor bij de borrel of als voorgerecht 250 gram koude roomboter in kleine blokjes + 1 eetlepel om in te bakken 1 ui, gesnipperd 1 kilo kippenlevertjes, schoongemaakt 3 tenen knoflook, gehakt 2 deciliter aquavit blaadjes van 2 takjes tijm 250 milliliter crème fraîche peper en zout Verhit 1 eetlepel roomboter in een koekenpan en fruit de ui en de knoflook een paar minuten op laag vuur. Zet het vuur hoog en bak de kippenlevertjes 4 minuten mee. Blus het geheel af met aquavit en haal van het vuur. Giet een beetje van het vocht af, verwarm dit nog enkele minuten in een andere pan met de tijmblaadjes en houd apart. Doe het kippenlevermengsel in een keukenmachine en voeg al draaiende beetje bij beetje de blokjes boter en de crème fraîche toe. Klop het geheel tot een glad mengsel. Maak op smaak met peper en zout en roer er het tijmmengsel door. Schep het mengsel in een cake- of andere vorm(pjes) en laat de paté een nacht opstijven in de koelkast. Heerlijk in combinatie met boerenbrood.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Recepten