Kapucijnerdip op geroosterd boeren witbrood

seasons

3 augustus 2012

kapucijners-brood-dip

kapucijners-brood-dipPeulvruchten zijn het lekkerste als ze net voor gebruik geplukt worden. Vandaag een recept met versgeplukte kapucijners: Een heerlijke dip met geroosterd boerenbrood. Ingrediënten: Voor 8-10 hapjes – 200 gram gedopte kapucijners – zout – 30 gram Parmezaanse kaas, geraspt – 2 eetlepels olijfolie – 2 eetlepels citroensap – blaadjes van 2 takjes munt + extra om te garneren – versgemalen peper – 4 sneden boerenwitbrood Bereidingswijze: *Breng in een pan ruim water met zout aan de kook. Kook de kapucijners ca. 3 minuten. *Spoel ze meteen af onder koud water, houd een paar kapucijners apart en doe ze in de kom van de staafmixer met de rest van de ingrediënten behalve het brood. Pureer alles. *Breng op smaak met peper, zout en eventueel wat extra citroensap. Doe in een kommetje en garneer met de extra munt. *Rooster de boterhammen en snijd ze in reepjes. Geef de dip samen met het brood. Fotografie Rob van der Vet Styling Paula Schouten Foodstyling Coen Beute Receptuur Dosia Brewer

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Overige recepten